75 років віддаляє нас від травня 1945 року, коли у кривавих боях була здобута перемога над нацизмом у Другій світовій війні. Це – день честі і слави наших батьків і дідів, які зі зброєю в руках боролися проти ворога. Це – день пошани наших матерів, які витримали важкий тягар війни. Це – день скорботи і печалі за полеглими воїнами.

Ці травневі дні священні і скорботні для кожного з нас. Війна огорнула Україну із Заходу на Схід та зі Сходу на Захід  вогняним смерчем. Майже три мільйони українців загинули на фронтах, п’ять з половиною мільйонів – на окупованих гітлерівцями територіях. Населення України за роки війни скоротилось на 14 мільйонів.

Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 років.

Війна закінчилася та пам’ять жива…
Ми завжди пам’ятаємо про безсмертний подвиг, про самопожертву та відвагу ветеранів, які день за днем наближали нашу Батьківщину до звільнення, і низько вклоняємося їм за Перемогу.

Ми маємо зробити все, щоб ветерани, які поряд з нами, були оточені шаною і турботою. Щоб наші діти, внуки і правнуки завжди пам`ятали, що вони нащадки героїв, які стали прикладом любові до рідної землі та героїзму.

Нам і сьогодні доводиться захищати рідну землю. І наші мужні земляки знову показують справжній героїзм, бо український народ перемагає не лише зброєю, а й силою духу. У цей світлий день день низько вклоняємося всім ветеранам, воїнам, що захищають нас і сьогодні, тим, хто подарував нам не тільки мирне життя, але й власним прикладом показав, як треба боротися, аби перемогти.
Голова Красилівської РДА Василь Кравчук, голова районної ради Василь Пасічник, заступник голови районної ради Микола Білик, керівники структурних підрозділів РДА вшанували героїв, яким не судилося пережити Другу світову війну, учасників АТО та героїв України, які загинули в наш час за незалежність нашої держави,  хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятних знаків та Дошки Слави.

Свята пам’ять про Велику Вітчизняну війну залишається з нами як високий зразок мужності, відданості, сили духу та самопожертви і водночас вічної скорботи за тими, хто віддав життя за свободу Вітчизни. Тому для нас є обов’язком з глибокою повагою згадати тих, хто виборов нашу свободу у страшному поєдинку.

 Вічна слава нашим захисникам всіх поколінь!