Старокостянтинівською місцевою прокуратурою продовжується активна робота щодо захисту інтересів держави у сфері земельних та бюджетних правовідносин, у тому числі заходами представницького характеру.

Одним з найбільш поширених порушень земельного законодавства, яке призводить до значних втрат бюджету, є ухилення власників об’єктів нерухомого майна від оформлення правовстановлюючих документів та тривале безоплатне використання земельних ділянок державної та комунальної власності в їх межах.

Вставлено, що одне із сільськогосподарських товариств з обмеженою відповідальністю, яке є правоволодільцем нежитлових приміщень у Красилівському районі, використовує для обслуговування цієї нерухомості 24 тис. кв. м землі комунальної власності.

Водночас, товариство тривалий час фактично використовувало земельні ділянки без правовстановлюючих документів, а тому місцевий бюджет недоотримував кошти у вигляді плати за землю.

З метою припинення вказаних порушень місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення з недобросовісного землекористувача збитків, завданих територіальній громаді неправомірним використанням землі.

У ході судового розгляду позовної заяви прокуратури 15.10.2019 товариство добровільно сплатило до місцевого бюджету кошти в розмірі 60 тис. грн.