Шановні громадяни!

Нагадуємо, що на сайті Держгеокадастру доступні онлайн-послуги у сфері земельних відносин. Функціонал дає можливість просто, зручно та оперативно отримати найбільш потрібні довідки та документи.

За допомогою веб-сервісу e.land.gov.ua можна замовити адміністративні та отримати сервісні електронні послуги Держгеокадастру, зокрема:

  • отримати відомості Державного земельного кадастру,
  • витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки,
  • інформацію про суб’єкта речового права у Державному земельному кадастрі,
  • довідку про осіб, що отримали доступ до інформації про суб’єкта речового права у Державному земельному кадастрі,
  • довідку з державної статистичної звітності з кількісного обліку земель,
  • подати заяву з надання дозволу на розроблення документації із землеустрою, оформити запит на отримання відомостей з документації із землеустрою з Державного фонду документації із землеустрою.

Щоб скористатись функціоналом, необхідно зареєструватися та авторизуватися в електронному кабінеті за допомогою електронної пошти, електронного цифрового підпису, платіжної картки банку (BankID) або через мобільного оператора (MobileID).

Без авторизації можна подати заяву на отримання кваліфікаційного сертифіката інженера-землевпорядника, дубліката кваліфікаційного сертифіката інженера-землевпорядника, отримати витяги з Державного реєстру сертифікованих інженерів-геодезистів, Державного реєстру сертифікованих інженерів-землевпорядників, Державного реєстру оцінювачів з експертної грошової оцінки земельних ділянок.

Сертифіковані інженери-землевпорядники за допомогою веб-сервісу e.land.gov.ua можуть оформити заяву про державну реєстрацію земельної ділянки з видачею витягу з Державного земельного кадастру, заяву про внесення виправлених відомостей до Державного земельного кадастру, сформувати заяву на оформлення довідки з державної статистичної звітності, подати на погодження документацію із землеустрою.

Окремі види електронних послуг, наприклад замовлення витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, можна замовити безпосередньо з Публічної кадастрової карти.

Запровадження електронних послуг як частини політики відкритості, детінізації та боротьби з корупцією в сфері земельних відносин є одним із головних пріоритетів у діяльності Держгеокадастру.