Сьогодні ми  відзначаємо День пам’яті та примирення і 72-у річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, віддаємо данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах, хто віддав життя заради майбутнього прийдешніх поколінь.

Надзвичайно дорогу ціну заплатив український народ за перемогу у запеклій війні 1939-1945 рр. Мільйони життів українців опалили чорним полум’ям ті важкі дні смертельною тінню ворожої навали, димом пожеж і руїнами.

Друга світова двічі прокотилася Україною, залишаючи по собі тисячі солдатських могил, відібравши життя 3,5 млн. українських воїнів та мільйони життів мирних жителів.

Поділля також сплатило свою страшну данину.

Кожен другий наш земляк не повернувся з фронту. 250 тисяч подолян загинули у боях, 478 тисяч розстріляно та закатовано у концтаборах, 117 тисяч насильно вивезено на каторжні роботи до Німеччини.

Ми схиляємо голови у глибокій скорботі перед пам’яттю загиблих на полях битв, розстріляних у каральних акціях, спалених у концтаборах, замучених у катівнях, тих, хто передчасно пішов з життя від отриманих ран.

Ми вшановуємо кожну невинну душу, загиблу у роки війни, кожного воїна, який боровся за свободу, кожне серце, яке боліло за Україну.

Вічна їм слава, вічна їм пам’ять.

На жаль,  на нашу мирну землю знову прийшла війна та доводиться  брати зброю до рук, щоб захистити від загарбника рідну землю.

Сьогодні  нового святого змісту набули слова «Слава Україні — Героям  Слава!».

Низько вклоняємось і славимо усіх, хто у напружений, найкритичніший і найважливіший момент життя нашої країни не відступив і пожертвував собою заради своєї Батьківщини!

Дозвольте, шановні ветерани, у цей пам’ятний день, перш за все, побажати  миру і злагоди  нашій землі, вам – міцного здоров’я і довголіття, оптимізму, достатку та родинного затишку!

Час не владний над щирою вдячністю людських сердець, і скільки б не минуло років, пам’ять про величний подвиг воїнів-захисників житиме!

З глибокою повагою

голова Хмельницької обласної                                                                    голова Хмельницької обласної ради

державної адміністрації       

                                                                  О.Корнійчук                                                                                    М.Загородний