17 вересня 2018 року в великому залі адмінбудинку за ініціативи голови обласної державної адміністрації Вадима Лозового відбулась зустріч, на яку були запрошені голови об’єднаних територіальних громад, сільські голови, громадськість району. Питання, що підіймалось на зустрічі стосувалось реформи децентралізації в Україні. Нагадаємо, що зазначена реформа є однією з ключових реформ уряду, основною метою якої є передача значних повноважень та бюджетів від державних органів органам місцевого самоврядування.

Присутні у залі мали змогу почути думки з приводу проходження реформи децентралізації в нашому районі від губернатора нашого краю Вадима Лозового, народного депутата України Андрія Шиньковича, голови Чемеровецької районної ради Світлани Павлишиної, радника голови облдержадміністрації Олександра Нагурного. Лейтмотивом у виступах усіх ораторів були заклики до об’єднання сільських територій району в спроможні, сильні громади, наголошення на тому, що процес децентралізації є незмінний та безповортний і що в сільських громад є ще час для добровільного об’єднання з можливістю вибору.

Виступаючими наводились приклади позитивних змін в громадах, які вже об’єднанні декілька років, і насамперед це залучення коштів як з державного бюджету так і кошти інвесторів. До прикладу, відзначемо, що одна тільки Красилівська об’єднана територіальна громада, спочатку дії реформи децентралізації, не дорахувалась до свого бюджету майже 50 млн.грн. і це тільки коштів з державного бюджету. А це і відремонтовані дороги, заклади соціальної сфери, розбудова інфраструктури району.

Звичайно, до присутніх у залі звертались голови об’єднаних територіальних громад Ніла Островська та Наталія Кондратюк, які повідомивши про позитивні зрушення за 8 місяців існування громад, вкотре закликали сільських голів до об’єднання, зазначивши про відповідальність перед громадою району за гальмування процесу розвитку нашого регіону.

В свою чергу, перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Склонний повідомив присутнім про хід та вартість ремонту доріг, а голова районної ради Василь Пасічник закликав присутніх подумати про майбутнє району та розглянути можливість створення на теренах нашого району одної ОТГ.

Участь у зустрічі, також взяла радник голови облдержадміністрації Оксана Самолюк.