Щороку у третій четвер травня Україна святкує День вишиванки – Всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції і об’єднати українців навколо спільного символу-вишиванки.

Саме 18 травня 2017 року в центральній районній бібліотеці відбувся  захід  «Чарівна краса вишиванки», на якому працівники бібліотеки  провели просвітницьку роботу спрямовану на відновлення національної пам’яті, ознайомлення з традиціями створення і носіння вишиванок, сучасними тенденціями в їх оздобленні тощо. 

В рамках  Дня вишиванки відбулася презентація книжково-ілюстративної виставки «Поезія народного вбрання», під час якої присутні мали можливість познайомились з історією  та традицією святкування, що символізує вишита сорочка, традиції вишивки української сорочки.

Відеопрезентацію «12 символів української вишивки»  провела  бібліотекар  юнацького  абонементу Лариса  Трачук. Бібліотекар відділу обслуговування  Любов Грохольська  розповіла про історію вишиванки з найдавніших часів і до сьогодення. В проведені Дня вишиванки взяла участь  начальник відділу культури, національностей та релігій райдержадміністрації   Інна Грицюк.

Протягом дня читачі бібліотеки мали змогу переглянути виставку робіт вишивальниць м. Красилова: Надії Подгорної, Ангеліни Грідіної, Лесі Боровець, Наталії Ткачук, Тетяни Малишко.