Ім’я великого Кобзаря – це символ величі людського духу, а його життя і творчість еталон мужності, честі, незрадливого служіння рідному народові. Сьогодні ми вклоняємось великому українському поетові Тарасу Григоровичу Шевченку. Тарас Шевченко надихав і надихає українців усіх минулих і теперішніх поколінь на боротьбу за свої національні і соціальні права, його слово й нині окрилює і спонукає до дії, не дає зупинитись на півдорозі, кличе до омріяних у віках ідеалів правди і справедливості.

Минає 204-й день народження нашого великого поета і художника, а постать його не віддаляється від нас, а навпаки, стає ближчою, зрозумілішою, ріднішою.

Саме з нагоди відзначення знаменної дати для кожного українця, 9 березня 2018 року спочатку до підніжжя пам’ятника Т.Г.Шевченку в Красилові відбулось покладання квітів, під час якого до громади звернулась міський голова Ніла Островська, яка відзначила геніальність та глибину творчості Тараса Шевченка, актуальність його творів сьогодні: «Шевченкові вірші, поеми і просто короткі фрази є джерелом надії і стимулом до боротьби вже 200 років. Девізом революції гідності були рядки:

Борітеся – поборите,

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!».

Далі святкування продовжились в Центрі культури та дозвілля «Перлина», де відбулась літературно-пісенна година, присвячена Тарасові Григоровичу Шевченку, за участю першого заступника голови райдержадміністрації Дмитра Склонного, заступника голови районної ради Миколи Білика, міського голови Ніли Островської та громадськості міста. Дуже проникливими та чуттєвими були виступи учнів загальноосвітніх шкіл №1,№2 та №3 м. Красилова. Безліч вражень, емоцій та чудовий настрій  подарували присутнім колектив викладачів Красилівської  школи мистецтв «Елегія» (керівник Таїсія Данилюк), народний аматорський ансамбль народних інструментів Красилівської  школи мистецтв (керівник Володимир Казаков), зразковий фольклорний ансамбль «Любисток» (керівник Марина Шумович), чоловіче вокальне тріо Центру культури та дозвілля «Перлина» та народний аматорський хор «Случ» (керівник Борис Токовенко).