Ім’я великого Кобзаря – це символ величі людського духу, а його життя і творчість еталон мужності, честі, незрадливого служіння рідному народові. Сьогодні ми вклоняємось    великому українському поетові Тарасу Григоровичу Шевченку. Тарас Шевченко надихав і надихає українців усіх минулих і теперішніх поколінь на боротьбу за свої національні і соціальні права, його слово й нині окрилює і спонукає до дії, не дає зупинитись на півдорозі, кличе до омріяних у віках ідеалів правди і справедливості.

Минає 203-й день народження нашого  великого поета і художника, а постать його не віддаляється від нас, а навпаки, стає ближчою, зрозумілішою, ріднішою.

Саме з нагоди відзначення знаменної дати для кожного українця, 9 березня 2017 року біля пам’ятника Т.Г.Шевченку в м.Красилів відбулись Шквченківські читання за участю заступника голови райдержадміністрації Ірини Морозович, голови райлнної ради Василя Пасічника, міського голови Анатолія Жовтана та громалськості міста. Перед присутніми на заході читали вірші та виконували музичні твори на вірші поета: народний ансамбль пісні та танцю Случ» районного будинку культури, аматорський хоровий колектив «Любисток» міського будинку культури, аматорський гурт «Чорнобривці» територіального центру соціального обслуговування, учениця 5-го класу Красилівської ЗОШ І-ІІІ ст.№2 Ольга Степанюк, учениця 10-го класу  Красилівської ЗОШ І-ІІІ ст.№4 Софія Полянчук, учениця 11 –го класу НВК «ЗОШ І ст. та гімназія» Олександра Вермінська, учениця 10-го класу  Красилівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 Олена Дорощук, учениця Кузьминської ЗОШ І-ІІІ ст. Катерина Момот.

Також керівники району та міста вшанували пам’ять великого Кобзаря покладанням вінків та квітів до підніжжя пам’ятника Т.Г.Шевченку.