26 липня під головуванням  заступника керівника апарату — начальника відділу персоналу апарату райдержадміністрації Світлани Олексійчук відбулося спільне засідання районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

На засідання запрошено 9 керівників підприємств та фізичних осіб-підприємців району, які виплачують заробітну плату найманим працівникам нижче мінімального розміру.

На початку комісії Світлана Володимирівна зазначила, що в районі проводиться відповідна робота щодо соціального захисту працівників, забезпечення виконання мінімальних гарантій в оплаті праці та зростання рівня середньої заробітної плати працюючих.

З питання щодо суб’єктів господарювання щодо дотримання гарантій у виплаті заробітної плати найманим працівникам на рівні не нижче встановленого законодавством, проінформував головний спеціаліст-експерт з умов праці відділу праці управління соціального захисту населення райдержадміністрації Роман Нікітюк, який зазначив, Середня заробітна плата працівників району за червень 2019 року склала 9852,84 грн., що в порівнянні до червня 2018 року більше на 1468,70 грн. (17,5%).

Станом на 01.07.2019 року за статистичними даними заборгованість із заробітної плати на підприємствах Красилівського району відсутня.

З керівниками підприємств, фізичними особами-підприємцями району проводиться роз’яснювальна робота щодо необхідності легального оформлення трудових відносин з найманими працівниками та відповідальності у разі порушення умов чинного трудового законодавства.

Про причини низького рівня середньої заробітної плати та шляхи підвищення заробітної плати, інформували керівники підприємств та фізичні особи – підприємці, у яких середня заробітна у квітні 2019 року, нижче встановленого законодавством мінімуму, які пояснили причину низького рівня середньої заробітної плати та запевнили, що надалі дотримуватимуться умов чинного законодавства щодо забезпечення додержання виплати мінімальної заробітної плати.