28 серпня 2018 року під головуванням заступника керівника апарату — начальника відділу персоналу апарату райдержадміністрації Світлани Олексійчук відбулося спільне засідання районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

На засідання запрошено 9 керівників підприємств та фізичних осіб-підприємців району, які виплачують заробітну плату найманим працівникам нижче мінімального розміру.

На початку комісії Світлана Володимирівна зазначила, що в районі проводиться відповідна робота щодо соціального захисту працівників, забезпечення виконання мінімальних гарантій в оплаті праці та зростання рівня середньої заробітної плати працюючих.

З питання про суб’єктів господарювання щодо дотримання гарантій у виплаті заробітної плати найманим працівникам на рівні не нижче встановленого чинним законодавством проінформував начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Іван Книш, який зазначив, що середня заробітна плата працівників району за травень 2018 року склала 7342,07 грн., що в порівнянні до травня 2017 року більше на 1605,77 грн. (28,0%).

Найвищий рівень середньомісячної заробітної плати на одного штатного працівника в галузях: державне управління – 11980,17 грн., промисловість 8334,55 грн., сільське господарство – 7782,98 грн.

Станом на 01.08.2018 року за статистичними даними заборгованість із заробітної плати на підприємствах Красилівського району відсутня.

З керівниками підприємств, фізичними особами-підприємцями району проводиться роз’яснювальна робота щодо необхідності легального оформлення трудових відносин з найманими працівниками та відповідальності у разі порушення умов чинного трудового законодавства.

Про причини низького рівня середньої заробітної плати та шляхи підвищення заробітної плати інформували керівники підприємств та фізичні особи-підприємці, у яких середня заробітна плата у травні 2018 року, нижче встановленого законодавством мінімуму, які пояснили причину низького рівня середньої заробітної плати та запевнили, що надалі дотримуватимуться умов чинного законодавства щодо забезпечення додержання виплати мінімальної заробітної плати.