31 березня 2017 року  в приміщенні районної державної адміністрації відбулося засідання круглого столу на тему «Збереження миру – спільне завдання для армії, для церкви, для світу», яке відкрила і вела   голова районної державної адміністрації Ніла Островська.

В роботі взяли участь:  голова районної ради Василь Пасічник, перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Склонний, заступник голови райдержадміністрації Ірина Морозович, міський голова Анатолій Жовтан, начальник відділу культури, національностей та релігій райдержадміністрації Інна Грицюк,  головний спеціаліст сектору національностей та релігій управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької облдержадміністрації Степан Пігольчук, заступник  військового комісара Красилівського районного військового комісаріату, майор  Павло Загребельний, начальник Красилівського районного сектору  Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області  Вадим Косінський, заступник начальника Красилівського відділу поліції  Вадим Осадчук,  голова громадської організації учасників АТО  Сергій Лукіянчук та представники релігійних конфесій району.

В ході проведення засідання круглого столу головний спеціаліст сектору національностей та релігій управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької облдержадміністрації Степан Пігольчук  проінформував присутніх про релігійну мережу  району, зокрема  станом на 1 січня 2017 року в Красилівському районі зареєстровано: 58 громад Української Православної Церкви, що становить 64% від усіх релігійних громад району; 4 громади Української Православної Церкви Київського Патріархату (4%); 3 громади Української Автокефальної Православної Церкви (3%); 5 громад Української Греко-католицької Церкви (5%);4 громади і 1 місія Римсько-католицької Церкви; 5 громад євангельських християн-баптистів; 2 громади християн віри євангельської; 3 харизматичні громади повного євангелія; 2 громади Церкви адвентистів сьомого дня; по 1 Свідків Єгови, іудейській та рідної української національної віри.

Начальник Красилівського районного сектору  Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області  Вадим Косінський  звернув  увагу  присутніх на  забезпечення пожежної безпеки  в культових спорудах  під час святкування Великодних свят, а також застеріг про негативні наслідки через невиконання протипожежних заходів.

Заступник начальника Красилівського відділу поліції  Вадим Осадчук  довів до відома присутніх порядок забезпечення охорони громадського порядку під час Великодних свят. Під час обговорення даного питання священники звернулися з пропозицією покращити дотримання режиму роботи торгівельних закладів, барів-кафе а також законності реалізації алкогольних напоїв на території району. Благочинний Красилівського округу Української православної церкви, митрофорний протоієрей Свято-Воскресінської церкви о.Володимир звернувся до настоятелів храмів району аби більше приділяти увагу людям, які ведуть антигромадський спосіб життя.

Заступник  військового комісара Красилівського районного військового комісаріату, майор   Павло Загребельний   озвучив  питання «Реалізація державної політики у сфері свободи світогляду та віросповідання особового складу Збройних Сил України та членів їх сімей».

Голова громадської організації учасників АТО  Сергій Лукіянчук відмітив, що жителі Красилівщини, не стоять осторонь і всіляко допомагають військовослужбовцям, які воюють на Сході. Завдяки величезній роботі, яка проводиться активістами громадської організації «Патріоти Красилівщини», зібрано і відправлено десятки тонн гуманітарного вантажу до якого долучаються і священнослужителі та прихожани храмів.

Настоятель парафії «Серце  Ісуса»  римо-католицької  церкви о. Славомир  повідомив, що в м.Старокостянтинів діє центр реабілітації для усіх, які  потребують допомоги, в тому числі і учасники АТО.

 У ході засідання круглого столу головою райдержадміністрації було запрошено священників релігійних конфесій на заходи з нагоди чергового призову молоді до лав Збройних сил із божим благословенням.

На завершення засідання,  вислухавши всі пропозиції та побажання,  голова адміністрації Ніла Островська звернулася до присутніх зі словами подяки за участь в роботі круглого столу, побажала усім миру, спокою та бути смиренним  в усіх діях кожного з нас.