18 квітня 2019 року під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Дмитра Склонного відбулося засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Красилівської районної державної адміністрації. У ході засідання обговорювалися питання:  

  1. Про стан захворюваності населення району на кір та проведення додаткових заходів з посиленої імунізації проти кору населення Красилівського району у квітні – червні 2019 року за рекомендаціями МОЗ України;

Кір – це інфекційна хвороба, що вражає дітей та дорослих без імунітету проти неї. В основному кором хворіють не щеплені діти, що відвідують дитячі заклади та підлітки й дорослі, що раніше не хворіли кором, та не отримали вакцину проти нього. Єдиний надійний метод профілактики захворювання — вакцинація. Таким чином, аби виправити ситуацію в районі, будуть проводитися додаткові заходи, що спрямовані на боротьбу із цією хворобою.

  1. Про заходи щодо забезпечення протидії пожежам лісів, торф’яників та сільгоспугідь у весняно-літній період 2019 року

Останнім часом в районні почастішали випадки не контрольованого спалення сухої трави та сміття на території об’єктів та поза їх межами, на узбіччі доріг та в лісових масивах.

У зв’язку з підвищення температури навколишнього середовища почастішали випадки пожеж в природних екосистемах, які можуть мати негативні наслідки не лише для навколишнього середовища, але й для людей: вогонь може перекинутися на будівлі, знищити лінії електропередач, газопроводів та нафтопроводів, лісові насадження. Отже буде проведено ряд  заходів по попередження та протидії пожежам.