11 грудня 2018 року робоча група по виявленню громадян, що здійснюють діяльність на ринках району і торговельних центрах без державної реєстрації, як суб’єкти господарювання, по виявленню неоформлених найманих працівників та по обстеженню суб’єктів господарювання усіх форм власності щодо дотримання вимог санітарного законодавства провела обстеження чотирьох закладів торгівлі на території Михайловецької та Щиборівської сільських рад.

В ході обстежень, підприємцям надавались  роз’яснення вимог чинного законодавства щодо використання праці найманих осіб, порядку їх оформлення.

Робочою групою надано рекомендації щодо наповнення «Куточка споживача».

Представником Держпродспоживслужби роз’яснено умови зберігання та продажу продовольчих товарів, дотримання санітарного стану торговельних закладів.

За встановленими фактами по виявленню неоформлених найманих працівників робочою групою складено акт обстеження за недотриманням роботодавцем законодавства щодо укладання трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками-продавцями (найманими особами) та неналежного санітарного стану торговельних закладів.

Практично в усіх обстежуваних торговельних закладах виявлені факти порушення умов зберігання продуктів харчування та товарного сусідства.

Окрім того, в ряді обстежуваних продуктових магазинів у продавців відсутні при собі з різних причин медичні книжки.

Усі обстежені заклади торгівлі потребують поточного ремонту приміщень.

Фізичні особи-підприємці зобов’язались в найближчі терміни усунути недоліки у ведені господарської діяльності згідно чинного законодавства.