28 лютого під головуванням заступника голови Красилівської районної державної адміністрації Ірини Морозович відбулось чергове засідання робочої групи по виявленню громадян, що здійснюють діяльність на ринках району та торговельних центрах без державної реєстрації, як суб’єкти господарювання та по виявленню неоформлених найманих працівників.  На порядку денному обговорили зміни у законодавстві з 01 січня 2017 року щодо суттєвого збільшення фінансової відповідальності роботодавців за використання нелегальної праці.

За результатами засідання вирішено продовжити реалізацію спільних заходів щодо роз’яснення змін у законодавстві щодо використання праці найманих осіб та порядку їх оформлення.

Робоча група провела обстеження 24 торговельних закладів, перукарень центральної частини міста,  в ході якого надавала  роз’яснення вимог чинного законодавства щодо використання праці найманих осіб, порядку їх оформлення. Здійснюється поновлення реєстрів фізичних осіб, які ведуть господарську діяльність.

За встановленими фактами по виявленню неоформлених найманих працівників робочою групою складено 4 акти обстеження за дотриманням роботодавцем законодавства щодо укладання трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами).

У разі не оформлення найманих працівників матеріали обстежень будуть відправлені Територіальній державній інспекції з питань праці у Хмельницькій області.