21 березня 2017 року під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Дмитра Склонного відбулось засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Красилівській районній  державній адміністрації. На засіданні розглянуто питання  щодо вжиття невідкладних заходів з недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію Красилівського району та щодо посилення заходів  з профілактики сказу на території Красилівського району.

З першого питання виступив в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в Красилівському районі Олександр Гринчук, який проінформував про погіршення епізоотичної ситуації щодо африканської чуми свиней. З метою посилення державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду, недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію району, державна надзвичайна протиепізоотична комісія при районній державній адміністрації прийняла ряд рішень серед яких зокрема: забезпечити роботу свиногосподарств, ферм в «Закритому» режимі роботи (не потрапляння на територію свиногосподарств сторонніх осіб, диких та безпритульних тварин); обладнати  в свиногосподарствах санпропускники та забезпечити проходження через нього  персоналу з обов’язковою зміною домашнього одягу на спецодяг, забезпечити всіх працівників господарств необхідним спецвзуттям та спецодягом, його вчасним пранням та дезінфекцією; переміщення свиней (вивіз, ввіз) здійснювати тільки з дозволу управління Держпродспоживслужби в районі, заборонити в’їзд автотранспорту для перевезення тварин на територію свиногосподарства.

З інформацією по другому питанню присутніх також ознайомив Олександр Гринчук, зокрема він зазначив, що В Україні за 2016 рік виявлено 1332 випадки сказу, що на 116 випадків менше, ніж у 2015 році. В області за 2016 рік виявлено 55 випадків сказу, що на 30 випадків менше, ніж у 2015 році. Провівши епізоотичне розслідування кожного випадку захворювання встановлено, що причиною серед домашніх та сільськогосподарських тварин є їх контакт із червоною лисицею, щільність якої на території області становить 1,9 особин на 1000 га угідь, що перевищує норму в 2 рази. За 2016 рік мисливцями району відстріляно 160 голів лисиць. Особливу загрозу для людей несуть бродячі тварини. Бригадою по відлову бродячих тварин відловлено 6 бродячих собак, яких після стерилізації та вакцинації проти сказу повернуто на місце відлову. Через посилення законодавства про жорстоке поводження, знищення тварин щороку зменшується. За даними СЕС у 2016 році покусано тваринами 22 людей. З метою профілактики сказу серед тварин в усіх населених пунктах району проводиться щеплення собак та котів. У лісників та громадян, що проживають біля лісу вакцинують всіх тварин, які належать їм. В окремих господарствах, де ВРХ випасається біля лісових масивів проводиться її щеплення.

З метою комплексного здійснення та посилення заходів боротьби та профілактики сказу серед тварин, запобігання захворювання на сказ людей, членами Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Красилівській райдержадміністрації також було прийнято ряд протокольних рішень.