17 червня — професійне свято працівників галузі охорони здоров’я України — День медичного працівника. Напередодні свята, 15 червня, в приміщенні  Центру культури та дозвілля «Перлина» в м.Красилів відбулися урочисті заходи до Дня медичного працівника.

Святкування розпочалося із привітання секретаря міської ради Ірини Морозович, яка наголосила, що медицина – давня наука, а лікар – почесна, гідна поваги, благородна і дуже відповідальна професія. Вона подякувала їм за щоденну працю, врятовані життя й повернене здоров’я, а також побажала щастя, радості, світлих перспектив в роботі та завжди бути переможцями у боротьбі за життя і здоров’я людини. Також Ірина Володимирівна вручила Почесні грамоти виконавчого комітету Красилівської міської ради, подарунки та квіти кращим працівникам галузі.

В свою чергу, до привітань медичних працівників долучились і перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Склонний та голова районної ради Василь Пасічник, які зазначили, що послідовники Гіпократа несуть на собі величезний тягар чужого болю та відповідальності, адже у ваших руках — людські життя, і що  кожен розуміє: здоров’я суспільства залежить від професіоналізму медиків, порядності і душевної чуйності.

«Ви несете на собі величезний тягар чужого болю та відповідальності, адже у ваших руках — людські життя.  Кожен розуміє: здоров’я суспільства залежить від професіоналізму медиків, порядності і душевної чуйності послідовників Гіппократа.

Найтепліших слів вдячності заслуговують медичні працівники, які рятують тих, хто на Сході України захищає мирний сон наших дітей і боронить рідну землю. Ваш надзвичайний професіоналізм і патріотизм, надважка щоденна копітка праця на межі самозабуття є прикладом для наслідування», — відмітила Ніла Василівна

Відповідно до спільного розпорядження голів Красилівської районної державної адміністрації та Красилівської районної ради, за досягнуті успіхи в організації та наданні медичної допомоги населенню,   високий професіоналізм, особистий внесок у поліпшення медичного обслуговування, добросовісне відношення до виконання своїх службових обов’язків та з нагоди професійного свята – Дня медичного працівника, нагороджено грамотами:

— БОРЕЦЬКУ Тетяну Антонівну – завідувача стоматологічного відділення Красилівської центральної районної лікарні, лікаря-стоматолога-хірурга;

— КОВТОНЮКА Володимира Васильовича – лікаря-педіатра,  дільничного Антонінської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини районного Центру первинної медико-санітарної допомоги;

— КУЙБІДУ Ірину Михайлівну – лікаря загальної практики –  сімейного лікаря Кузьминської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини районного Центру первинної медико-санітарної допомоги;

— ЧАЮК Оксану Володимирівну – завідувача клініко-діагностичної лабораторії Красилівської центральної районної лікарні;

— ЯЮС Інну Олександрівну – фельдшера Западинської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини районного Центру первинної медико-санітарної допомоги.

З вітальними словами до колег звернулися головний лікар Красилівської центральної районної лікарні Денис Дудко та головний лікар Красилівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Олег Ватажук, які також вручили окремим працівникам грамоти та подарунки.

Гарний настрій та святкову атмосферу в залі підтримували вокальні та танцювальні номери.

Нехай клятва Гіппократа ніколи не буде обтяжливим обов’язком, а лише приємною місією.