12 лютого Департаментом природних ресурсів та екології ОДА проведено виїзні наради щодо екологічного стану водних ресурсів області (поверхневих водойм) та полігонів твердих побутових відходів у м. Красилів та м. Старокостянтинів.

В рамках візиту, проведено зустріч із керівниками органів місцевого самоврядування, районних державних адміністрацій з оглядом очисних споруд стічних вод та полігонів твердих побутових відходів. Так, за результатами проведених нарад обговорено основні проблеми, визначено завдання для відповідних комунальних підприємств щодо вжиття заходів по недопущенню негативного впливу на навколишнє природне середовище.

У 2019 році розпочато реконструкцію очисних споруд м. Красилів, а саме встановлено решітки в приймальному відділенні, облаштовано систему аерації двох аеротенків та встановлено нові компресори для забезпечення безперебійної роботи аераційної системи. Вартість виконаних робіт складає близько 5 мільйонів гривень.

 

  

Також розпочато реконструкцію очисних споруд м. Старокостянтинів.

  

Щодо стану полігону твердих побутових відходів проводиться облаштування двох карт для розміщення твердих побутових відходів, продовжуються роботи щодо огородження полігону. Проведено облаштування протипожежної водойми для забезпечення своєчасної локалізації місць загоряння сміття.

 

За результатами проведених робіт будуть внесені пропозиції щодо вирішення нагальних проблем та покращення стану навколишнього середовища на селекторній нараді, яка відбудеться 27 лютого в приміщенні обласної державної адміністрації за участю представників органів місцевого самоврядування, районних державних адміністрацій, керівників комунальних підприємства та членів робочої групи зі сприяння розробленню проєкту Регіонального плану управління відходами у Хмельницькій області.

За інформацією Департаменту природних ресурсів та екології облдержадміністрації