18 січня 2017 року в приміщенні адмінбудинку відбулась нарада з питань підвищення мінімальної заробітної плати з 01 січня 2017 року, яку провів перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Склонний. Участь у нараді взяли заступник голови райдержадміністрації Ірина Морозович, голова районної ради Василь Пасічник, заступник голови районної ради Микола Білик, представники органів місцевого самоврядування, підприємств, організацій та установ району, підприємці. Метою проведення наради стала необхідність довести до широкого кола осіб, яких це стосується, виконання Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік», зокрема, щодо підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень.

На порядок денний наради було винесено п’ять питань.

З першого питання щодо аналізу оплати праці найманих працівників у Красилівському районі та завдання щодо підняття рівня мінімальної заробітної плати у 2017 році присутніх поінформував начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Іван Книш.

Головний бухгалтер управління фінансів райдержадміністрації Світлана Давидюк розповіла присутнім  про порядок підняття заробітної плати до 3,200 грн., та особливості її нарахування.

Про зміни до Податкового кодексу України з 01.01.2017 року щодо місцевих та майнових податків присутніх ознайомила начальник управління податків і зборів фізичних осіб Красилівської об’єднаної державної податкової інспекції Надія Момот.

Питання щодо права на пенсійне забезпечення висвітлила начальник управління пенсійного фонду України у Красилівському районі Тетяна Юрійчук.

З останнього питання порядку денного щодо стану ринку праці у Красилівському районі виступила директор районного центру зайнятості Оксана Римарчук.

Підсумовуючи розглянуті питання, Дмитро Васильович підкреслив, що перед представниками районних органів влади стоять надзвичайно важливі і складні завдання. Перше – це забезпечити виконання рішення Уряду про встановлення мінімальної заробітної плати на рівні 3200 грн або 19 грн 34 коп. при погодинній оплаті. Друге завдання – не допустити зрівнялівки у заробітній платі для працівників різної кваліфікації. Також, очільник району  зазначив, що потрібно посилити боротьбу із “тіньовою” зайнятістю та виплатою зарплати “у конвертах”, та не допустити фактів переведення працівників бюджетної сфери на часткову зайнятість чи виходу працівників у відпустки без збереження заробітної плати.