У час, коли Україна виборює свою волю й незалежність, свою цілісність і єдність кращі її сини не стоять осторонь. Вони мужньо відстоюють демократичне майбутнє нашої держави ціною власного життя. Ми бережемо спогади про кожного з героїв. І низько схиляємось перед величчю їх подвигу. Їхній подвиг неоціненний для України. Їхньою кров’ю омита нова держава. Вони вже вплинули на душі і серця кожного з нас і впливатимуть надалі…

Сьогодні, 31 січня 2020 року, минає 5 років з моменту загибелі на сході України учасника бойових дій, жителя с. Мовчани Віктора Садовця, який 31 січня 2015 року загинув поблизу селища міського типу Чорнухине Попаснянського району Луганської області. З того часу військовослужбовець вважався зниклим безвісти.  І лише у травні 2015 року був ідентифікований завдяки експертизі ДНК.

 22 травня 2015 року  Віктор Садовець був похований на кладовищі села Мовчани Красилівського району Хмельницької області.

31 січня 2020 року перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Склонний, голова Красилівської районної ради Василь Пасічник, заступник голови Красилівської районної ради Микола Білик, заступники міського голови Валерій Лось та Марина Слободянюк, секретар Красилівської міської ради Ірина Морозович відвідали могилу Віктора Садовця в с. Мовчани аби вшанувати пам’ять вірного захисника Батьківщини хвилиною мовчання та покласти квіти до його могили.

Світла пам’ять про мужнього сина рідної землі завжди житиме у серцях земляків.

Ми будемо їх пам’ятати …
Нашим обов’язком є будувати ту державу, за яку вони загинули. Нашим обов’язком є пам’ятати їхній подвиг і дякувати Богу за тих сміливих і щирих  людей, які були серед нас.