Відповідно до  Указу Президента, починаючи з 2006 року, 14 грудня українці вшановують тих, хто ціною героїчних зусиль, власного життя та здоров’я , зумів зупинити атом та захистили нас усіх  від страшної трагедії. Обрана ця дата не випадково, адже саме цього дня, 34 року тому, відбулася здача в експлуатацію об’єкту «Укриття» – саркофагу, котрий забезпечив зберігання радіоактивних відходів на аварійному четвертому реакторі Чорнобильської АЕС. Зруйнований реактор перестав бути джерелом радіоактивного забруднення навколишнього середовища. Таким чином, цього дня було поставлено умовну крапку в боротьбі з чорнобильським лихом.

Чорнобильська катастрофа – найбільша в історії світової ядерної енергетики. Трагедія залишила опалимий слід у серцях усіх українців.

Ті, хто з перших хвилин катастрофи стали на боротьбу з невидимим ворогом – справжні герої. Ліквідатори Чорнобильської катастрофи – приклад самопожертви та повної самовіддачі. Вони без обдумувань кинулись на порятунок рідної землі та людства. 

14 грудня 2020 року біля пам’ятного знака «Героям та жертвам Чорнобиля» відбувся мітинг-реквієм із дотриманням усіх карантинних умов. Його учасники вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Керівники району та міста поклали квіти до пам’ятного знаку, схиливши в пошані голови перед подвигом мужніх людей, які ціною свого життя та здоров’я зробили все, щоб мінімізувати наслідки однієї з наймасштабніших в історії людства техногенних катастроф.

Низький уклін і вічна слава нашим землякам,які,  нехтуючи своїм власним здоров’ям приймали участь у ліквідації страшної трагедії – аварії на ЧАЕС.