11 грудня 2018 року в с. Великі Зозулинці відбулась історична подія національного масштабу. 26 воїнів Армії Української Народної Республіки, які майже сто років назад віддали своє життя за незалежну, вільну Україну, перепоховали з почестями та за християнськими звичаями.

Знаковій події в історії нашого регіону передувала чимала дослідницька робота, яку провели співробітники КП Львівської обласної ради «Доля», на замовлення Українського інституту національної пам’яті. З історичних джерел та за свідченнями місцевих старожилів стало відомо, що на території с. Великі Зозулинці знаходиться поховальна яма, в якій майже сто років тому місцевими жителями були захоронені воїни УНР. Насильницьку смерть від рук тодішніх більшовиків прийняли 26 офіцерів Армії Української Народної Республіки, які на той час перебували в полоні.

В урочистому перепоховані взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Склонний, голова районної ради Василь Пасічник, голова сільської ради Павло Концевий, представники Українського інституту національної пам’яті, українського духовенства, громадськості та учнівської молоді.