Сьогодні про ситуацію на Хмельниччині з поширенням коронавірусної інфекції та заходи щодо протидії її поширенню під час брифінгу розповіла заступниця голови облдержадміністрації Оксана Ситницька.

Головні тези брифінгу:

➡ Станом на вечір 22 вересня в області було зареєстровано 5242 випадки захворювання на на COVID-19, з них на стаціонарному лікуванні перебувало 538, на амбулаторному – 2330 осіб, 2270 осіб одужали, 104 померли. Станом на час брифінгу було зареєстровано вже 106 нових випадків захворювання, а також ще один летальний випадок внаслідок ускладнень через COVID-19 .

➡ Загальна заповненість ліжкомісць, у закладах, що лікують хворих на COVID-19, в області склала 63,4%.

➡ Наразі розглядається питання про повне перепрофілювання двох закладів на надання допомоги таким хворим. Це Кам’янець-Подільська та Хмельницька ЦРЛ. Хворі з іншими хворобами, що лікувалися в цих лікарнях, будуть направлятися відповідно до Кам’янець-Подільської міської лікарні та Хмельницької міської та обласної лікарень.

➡ Серед останніх виявлених випадків захворювання є працівники ХАЕС, Патрульної поліції, Гуменецької сільської ради, Красилівської РДА, Красилівського агрегатного заводу, Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Також виявлено випадки захворювання у ще 6 закладах освіти: 4 школах і 2 ДНЗ.

➡ Наразі в області виникла затримка із проведенням у лабораторії обласного лабораторного центру ПЛР-досліджень біоматеріалів  на COVID-19. Затримка зумовлена декількома причинами. Зокрема у зв’язку із зростанням захворюваності значно зросла кількість проб, що надходять до лабораторії. Також 19-20  вересня лабораторія здійснювала перехід на нові тест-системи. У ці дні аналіз проб не проводився. Станом на 22 вересня  очікували дослідження 2200 проб, на сьогодні їх кількість вже зменшилася до 1700. Як зазначають у лабораторному центрі, найближчим часом ситуація буде виправлена, і час очікування результатів скоротиться.