Минуло вже понад чотири роки, як доля невидимими нитками поєднала тисячі до того незнайомих людей. 21 листопада 2013 року усі вони вийшли на головний Майдан країни, аби заявити про свій протест щодо рішення Кабінету міністрів призупинити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. 24 листопада хвиля масових протестів прокотилася всією країною, а після силового розгону студентів у ніч на 30 листопада, близько півмільйона українців зібралися на Всеукраїнське віче. Так починалася Революція гідності, сумний список якої відкрився 22 січня 2014 року, коли від вогнепальних поранень під час сутичок у центрі столиці загинули активісти Майдану Сергій Нігоян та Михайло Жизневський. Того ж дня в лісі під Києвом було знайдено тіло зі слідами тортур активіста Юрія Вербицького. До 18 лютого 2014 року вже налічувалось 9 загиблих. З 18 по 21 лютого на Майдані під час протистояння між силовиками і протестувальниками загинуло найбільше людей – 84 особи.

Більше сотні Героїв віддали своє життя за європейську Україну. Їх нарекли Небесною сотнею. Десятеро Небесних було із Хмельниччини – Сергій Бондарчук (м. Старокостянтинів), Віталій Васільцов (с. Гаврилівці Кам’янець-Подільського району), Микола Дзявульський (м. Шепетівка), Олександр Клітинський (с. Чернелівці Деражнянського району), Анатолій Корнєєв (с. Руда Кам’янець-Подільського району), Артем Мазур (м. Хмельницький), Дмитро Пагор (с. Хропотова Чемеровецького району), Олександр Подригун (с. Залужжя Білогірського району), Людмила Шеремет (м. Хмельницький), Володимир Чаплінський (с. Ногачівка Славутського району). Відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народу, виявлені під час Революції гідності, загиблим на Майдані під час лютневих подій присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Іншим своїм Указом від 11 лютого 2015 року Президент встановив 20 лютого як пам’ятний день Героїв Небесної сотні «…з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України».

Цього дня, 20 лютого 2018 року, Красилівщина разом з усією Україною вшановувала Героїв Небесної сотні. У великому залі адмінбудинку відбулися урочистості з нагоди вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні «А Сотню вже зустріли небеса» за участю першого заступника голови райдержадміністрації Дмитра Склонного, голови районної ради Василя Пасічника, міського голови Ніли Островської, громадськості міста та району, учнівської молоді. До присутніх у залі звернувся Склонний Дмитро Васильович, який відзначив неоцінений вклад Героїв Небесної Сотні, усіх учасників Революції Гідності, захисників на сході нашої держави від російсько-імперської навали у побудову нової, незалежної, проєвропейської держави під назвою Україна та стали символом незламності українського народу та духу. В фойє адмінбудинку організовано виставку дитячих малюнків та фотодокументальну виставку приурочену цій знаменній даті.

Після заходу, біля пам’ятника «Героям України» представники релігійних конфесій району відправили панахиду за загиблими, а також було покладено квіти до підніжжя пам’ятника. У спільній молитві вшанувати пам’ять полеглих на Майдані зібралися очільники району та міста, сотні красилівчан, лідери учнівського самоврядування.