Мужнім, відданим, безстрашним, нескореним  —  нашим землякам, які боронили та в даний час боронять нашу рідну Україну, 14 жовтня 2018 року були присвячені урочисті заходи з нагоди Дня захисника України, які розпочались в великому залі адмінбудинку.

Керівники району та міста, громадськість, учнівська молодь, які були присутні в залі, стали свідками щиросердного вшанування наших воїнів-захисників.

Це свято всіх, хто любить Україну. Свято тих, хто тілом, серцем і душею відчув свою відповідальність і причетність до захисту Батьківщини від російських загарбників та промосковських найманців. І символічно, що саме в День Покрови Пресвятої Богородиці, яка була покровителькою і українського козацтва, Указом Президента України Петра Порошенка визначено вшановувати усіх наших захисників.

Доземним поклоном та щирими словами вдячності за мирне небо на нашій землі завершила свій виступ-привітання міський голова Ніла Островська, під час якого були і хвилина мовчання на вшанування світлої пам’яті про загиблих наших патріотів, і вручення медалей «ЗА ВІДВАГУ» (недержавна загальноукраїнська відзнака з особливим статусом, започаткована з метою становлення поваги суспільства до героїв АТО, які в складних умовах служби довели свою вірність обов’язку та народу України). Символічно, що нагороди з рук Ніли Василівни отримували не тільки присутні у залі захисники, а і рідні та близькі тих, хто на даний час знаходиться на варті нашої держави.

Заступник голови районної ради Микола Білик також привітав присутніх у залі захисників зі святом мужності та відваги та, за сумлінне високопрофесійне виконання службових обов’язків, вірність військовій присязі, мужність, патріотизм, вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності та з нагоди Дня захисника України, вручив декільком нашим воїнам медаль «ЗА ВІДВАГУ» від районної державної адміністрації та районної ради.

Зі святкової сцени до присутніх  з привітаннями звернувся і  військовий комісар Красилівського районного військового комісаріату підполковник — учасник АТО Андрій Богданов.

Пронизані духом патріотизму та вдячності нашим воїнам, лунали у залі вокальні номери від учнів дитячої школи мистецтв, а поет-аматор Володимир Драгусевич продекламував власний вірш.

Урочисті заходи завершились спільним молебнем біля Дошки Слави за захисників України – наших земляків, які віддали своє життя, за мир і спокій на рідній землі, та покладанням квітів до Дошки Слави, пам’ятника «Героям України».

Присутні на заході могли скоштувати армійської каші та солодощі, якими пригощали учні та викладачі ДПТНЗ «Красилівський професійний ліцей», та оглянути документальну фотовиставку «Мужність та відвага крізь віки».