Різдвяні свята найбільш шановані у світі. З цими днями пов’язано багато українських звичаїв та традицій. Найпоширенішим є звичай у ці дні прославляти народження Месії та бажати один одному щастя здоров’я, многих літ і різних статків.

Отже, за гарною традицією, 8 січня 2019 року в Красилівській громаді відбулось новорічно-різдвяне свято «Коляда-2019». У святковому дійстві взяли участь і керівники району та міста.

Розпочалось дійство біля вертепу, виконанням колядок разом із аматорськими колективами «Любисток» та «Чорнобривці». Учасники заходу, прославляючи народженого Христа, святковою ходою, співаючи усім відому колядку «Нова радість стала…» перейшли до Центру культури і дозвілля «Перлина», де святкове дійство і продовжилось.

Спочатку, з привітаннями та побажаннями до присутніх у залі зі святкової сцени звернулась міський голова Ніла Островська. 

Усі присутні в залі мали чудову нагоду поринути у неповторну атмосферу Різдва і стати безпосередніми учасниками дійства почувши колядки у виконанні: вокального тріо ЦКіД «Перлина», жіночої вокальної групи «Вербиченька» Заставківського будинку культури, молоді  УГКЦ Рівноапостольного князя Володимира, хорового колективу «Росяні світанки» Кульчинківського сільського клубу, зразкового фольклорного ансамблю школи мистецтв «Любисток», народного аматорського ансамблю пісні і танцю «СЛУЧ», аматорського колективу «КРЕДО», тріо бандуристів та вокальних гуртів школи мистецтв «НЕПОСИДИ», «Соколята», «Барви».